::: Dirigent :::

Raf Dielkens werd geboren te Herk-de-Stad op 11 november 1976.

Zijn eerste muzikale stappen zette hij reeds op 7-jarige leeftijd: notenleer bij de K.F. Sint-Cecilia van Kermt en accordeon aan het Muziekatelier “Woord en Muziek” te Hasselt. Een jaar later startte hij met notenleer aan de Muziekacademie te Hasselt en vervolmaakte zijn studies met A.M.C., A.M.T., Piano, Bugel, Samenspel en Kamermuziek. Op 18-jarige leeftijd ging hij naar de Katholieke Hogeschool te Diepenbeek voor het behalen van een diploma Industrieel Ingenieur met als keuzerichting Electro-Mechanica. In 2000 studeerde hij af aan de muziekacademie met ‘Grote Onderscheiding’.

In 2001 gaf hij notenleer- en keyboardlessen aan het Muziekatelier “Woord en Muziek” te Hasselt.

In 2003 nam hij het dirigentenstokje over van zijn broer Danny bij de Harmonie Sint-Cecilia te Sint-Lambrechts-Herk. Dit was de grote drijfveer om te starten met een dirigentenopleiding. Dit bood zich aan bij de Muziekacademie van Genk. In deze 3-jarige opleiding volgde hij bij de leerkrachten Marc Prils, Bert Appermont en Kevin Houben de cursussen Notenleer, Dictee, Harmonieleer, orkestratie en dirigeertechniek. In 2006 studeerde hij daar met vlag en wimpel af.

Sinds Oktober 2007 is hij gestopt bij onze Fanfare als spelend lid en heeft hij de opdracht aanvaard om de Fanfare te gaan dirigeren.